Engril.com

Today's Stories Tomorrow's History

Arts Entertainments

Umro je glumac Ryan O’Neal

PREMINUO je glumac Ryan O’Neal, javlja TMZ. Imao je 82 godine.

Vijest o smrti objavio je njegov sin Patrick. “Ovo je najteža stvar koju sam ikad morao reći, ali evo nas. Moj je tata danas mirno preminuo, uz svoj ljubazan tim koji ga je podržavao i volio, kao što bi i on nas”, poručio je.

Ryan se proslavio ulogom u drami Ljubavna priča, koja mu je donijela nominaciju za Oscara. Glumio je i u komedijama Zašto te tata pušta samu?, Mjesec od papira, Kino za groš. Značajne uloge ostvario je i u filmovima Barry Lyndon, Nedostižni most, Oliverova priča ( nastavak Ljubavne priče) i Vozač.

Krajem 1970-ih doživio je pad u karijeri te se sve manje pojavljivao u filmovima.

Prije dvije godine dobio zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih

Ryan O’Neal i njegova kolegica Ali MacGraw prije dvije godine dobili su zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih. “Tko bi mogao pomisliti da ću završiti sa zvijezdom na Stazi slavnih? Pa, to je dosta dobro”, rekao je tada glumac.

Film Ljubavna priča postao je kulturni fenomen, nominiran je za sedam Oscara i osvojio je jedan – za najbolju originalnu glazbu.

Veliki hit svog vremena, dirljiva filmska ljubavna priča svoje je junake preko noći učinila zvijezdama. 

Priča govori o ljubavi između Jenny, duhovite, šarmantne i pametne studentice glazbe, i Olivera, studenta prava i nasljednika bogate ugledne obitelji, te iskušenjima koja je ta ljubav morala proći sve do svog tragičnog kraja kada Jenny umire od leukemije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *