Engril.com

Today's Stories Tomorrow's History

Arts Entertainments

Nova teen serija hit je na Netflixu. Evo još nekih serija koje generacija Z obožava

NA NETFLIXU ima mnoštvo sadržaja za tinejdžere. Uz anime, akciju, dokumentarce, horore, Sci-Fi, reality, komedije, postoji i žanr teen. Zvijezde tih serija su srednjoškolci, odnosno pripadnici generacije Z.

Uz već poznate serije poput Elite, Riverdale, Gossip Girl, Ginny & Georgia, 13 Reasons Why, Stranger Things, Rebelde, Sex Education, Wednesday, provjerili smo što se još nudi za tinejdžere na Netflixu. Izdvojili smo pet serija. Prva teen serija na popisu najnoviji je sadržaj dodan na Netflix i već se penje po trendingu. Trenutno je treća najgledanija serija na svijetu na toj streaming platformi.

Geek Girl

 

Britansko-kanadska serija objavljena je 30. svibnja 2024. Radnja prati nespretnu štrebericu koja neočekivano postaje model. Temelji se na istoimenom romanu Holly Smale za mlade iz 2013.

“Harriet Manners život se okrene naglavačke kad bude primijećena kao model i krene na životno putovanje samospoznaje dok usklađuje srednju školu s modnim obavezama”, sažetak je serije.

Never Have I Ever

Never Have I Ever ima četiri sezone i sve su dostupne na Netflixu. Radnja tijekom četiri godine srednje škole prati Devi Vishwakumar, tinejdžericu koja živi u Sherman Oaksu. U tim godinama Devi tuguje zbog smrti oca, nespretno ganja svoje simpatije i otkriva pravu sebe. 

My Life With the Walter Boys

 

Ova serija premijerno je prikazana na Netflixu krajem 2023. godine i zasad ima jednu sezonu. “Nakon što je izgubila obitelj u tragičnoj nesreći, 15-godišnja Jackie prisiljena je napustiti svoj privilegirani život na Manhattanu i preseliti se u veliku obitelj u ruralnom Coloradu, gdje se upleće u ljubavni trokut između dva brata”, glasi radnja serije.

Outer Banks

Kad je ova američka akcijsko-avanturistička tinejdžerska serija došla na Netflix 2020. godine, brzo je postala hit i dominirala trendingom. Dosad su objavljene tri sezone. 

“Na otoku bogatih i siromašnih tinejdžer John B angažira svoja tri najbolja prijatelja da mu pomognu u potrazi za legendarnim blagom povezanim s nestankom njegova oca”, sažetak je serije.

One Of Us Is Lying

 

Misteriozna serija ima dvije sezone, a prva epizoda došla je na Netflix 2021. godine. Serija se temelji na istoimenom romanu Karen M. McManus iz 2017. i prati pet srednjoškolaca koji budu primorani ostati na produžnoj nakon nastave, gdje jedan od njih umire pod sumnjivim okolnostima te slijedi istraga. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *