Engril.com

Today's Stories Tomorrow's History

Arts Entertainments

Metoda s gramofonom iznenadila kandidate u MasterChefu. Okušao se i Melkior

GAIA, Ivana i Petar nemalo su se iznenadili kada su vidjeli da će im za izradu deserta trebati gramofon. Naime, u stres testu koji će odlučiti tko od njih troje napušta MasterChef, moraju replicirati slasticu gošće chefice koja je donijela svoj autorski desert nastao 2016. Chefica Tea Mamut ispričala je kako su u njemu namirnice specifične za mediteransko područje, a kandidati su nakon kušanja prionuli na repliku kolača s brojnim detaljima.

Petar je primijetio da se u slastici osjeti sol, pa je pitao za stavljanje tog začina u slasticu. Tea im je savjetovala da je sol ključna za slastice jer pojača okuse te istaknula da se sol može staviti u sve.

Tijekom izrade kolača za kojeg su svi primijetili da izgleda jako uredno unatoč brojnim detaljima koji se vide već na prvi pogled, kandidati nemaju recept, nego moraju oponašati sve što radi Tea. Ovisno o radnoj jedinici na kojoj se nalaze mogu postaviti i određen broj pitanja – što su dalje od gošće pitanja mogu imati više, pa je tako Petar koji je najudaljeniji dobio pravo postaviti najveći broj pitanja.

Začudio ih gramofon

Također, natjecatelji se u stres testu mogu u bilo kojem trenutku približiti Tei da vide izbliza kako radi pojedini postupak. “Ivani jako dobro idu slastice, to je pokazala više puta do sada i vjerujem da će se ona u tome jako dobro snaći”, smatra Manuel. 

Kandidati su na radne jedinice dobili gramofon i ostali u čudu što će s njim, pa im je Tea objasnila za što će im trebati. Kad je došao trenutak da nanese kremu na biskvit koristeći se s gramofonom, svo troje kandidata približilo joj se da vide kako radi s dresirkom dok se na gramofonu okreće biskvit.

“Malo me zabrinjava je li mi biskvit dovoljno sočan. Mrvicu su Teini bljeđi od mojih, ali čini mi se da su dosta slični”, rekao je Petar kad je probao svoj biskvit prije stavljanja kreme na njega. Kad su kandidati počeli nanositi biskvit, prvo su radili greške, a u ovoj tehnici okušao se i Melkior.

“Caka je u tome da moraš kontrolirati istiskanje kreme i onda gravitacija i okretanje rade svoje”, primijetio je Petar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *