Engril.com

Today's Stories Tomorrow's History

Arts Entertainments

Kreće borba za polufinale MasterChefa, kandidati moraju savladati još jednu prepreku

KANDIDATI kulinarskog showa MasterChef koji prođu sljedeći izazov ići će u polufinale. No na tom putu stajat će im replika jela chefa Stjepana Vukadina koji je za njih pripremio šarenu slasticu. Zadnja je to prepreka do polufinala, koju mora svladati troje od četvero preostalih kandidata.

Moraju replicirati jelo Stjepana Vukadina

Predstavljajući jelo, Stjepan će natjecateljima reći: “Ovo jelo me asocira na Dalmaciju. Mousse od skute, rogača i korice naranče koji se nalazi u središtu je zvijezda ovoga tanjura. Komponenta koja sve to povezuje je skuta.”

Stjepan će im još objasniti kako će se na tanjuru pokraj moussea nalaziti i žele od limuna i vanilije, pulpa od limuna, a na samom dnu bit će suha smokva. Jelo se završava sokom od šipka koji treba preliti preko moussea.

Dominik, Manuel, Sarah i Luka neće se morati brinuti o izradi skute jer će im tu komponentu donijeti Stjepan, koji je skutu napravio po receptu svoje bake. No morat će izraditi sve ostalo i to će trebati identično posložiti kao na pokaznom tanjuru, a od listova smokve morat će napraviti prah.

“Vidim sebe daleko, ali ako nešto krene po zlu, sve pada u vodu”, reći će Luka, dodajući da će sigurno biti komplicirano napraviti ovaj zadatak. “I očekivao sam da će Stjepan dati nešto kompliciranije, pogotovo kad tome zbrojimo nešto domaće i tradicionalno”, kazat će Manuel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *